Jongeren voor elkaar!

Ambachtse Maatjes is een nieuw project voor en door jongeren, waarbij jongeren elkaar helpen en ondersteunen. Voor jongeren is het vaak lastig de juiste en laagdrempelige ondersteuning te vinden. Een maatje is een andere jongere en sluit daardoor goed aan bij de omgeving en belevingswereld van de jongere. De jongere kiest zijn of haar eigen maatje en het maatje en de jongere gaan samen één op één werken aan de doelen van de jongere. Samen zelf stappen zetten en keuzes maken.

Ambachtse Maatjes biedt jongeren de mogelijkheid om elkaar te helpen. Wij vinden dat alle jongeren een maatje verdienen waarmee zij het verschil kunnen maken en waardoor ze (weer) gezien worden. De maatjes staan dichtbij de jongeren en geven vertrouwen.

Wil jij ook maatje worden?

Bekijk onze profielen en meld je snel aan!

Profielschets maatjes Profielschets jonge maatjes

Profielschets jonge maatjes

Onze maatjes stellen zich aan je voor:

 • Ismay

  27 jaar, maatje
  Ik ben Ismay, 26 jaar oud en geboren en getogen in Hendrik-Ido-Ambacht. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken, te wandelen, boeken te lezen of leuke dingen te ondernemen met vrienden en familie. Daarnaast ben ik een avond per week vrijwilliger, waarbij ik iemand help met de thuisadministratie. Het lijkt mij leuk om je op verschillende manieren verder te helpen: of je nu een maatje zoekt om iets leuks mee te doen, op zoek bent naar een luisterend oor, hulp nodig hebt bij solliciteren of je administratie óf begeleiding nodig hebt bij een andere vraag, ik help je graag verder en kijk uit naar een leuke tijd als maatje! Spreek ik je snel?
 • Lars

  16, maatje
  Hoi, ik ben Lars! Ik ben 16 jaar oud en zit momenteel op het Walburg college. Naast veel schoolwerk, sport ik 6x in de week in de sportschool, kook ik elke dag en werk ik elke vrijdag, zaterdag en zondag bij Klein Ambacht. Ik ben erg sociaal en sta open voor alles en iedereen. Daarnaast heb ik ook veel ervaring rondom de LHBTIA. Het lijkt mij leuk om een maatje te zijn en ik hoop dat ik je zo goed mogelijk kan helpen!
 • Michelle

  26 jaar, maatje
  Hi, mijn naam is Michelle, ben 26 jaar en ik woon in Oostendam/ Ridderkerk. Ik houd er van om in mijn vrije tijd te winkelen, zoveel mogelijk reizen te maken, feestjes te pakken en met vrienden af te spreken. Ik heb verschillende opleidingen afgerond, zowel in de horeca als in het onderwijs en ben nu werkzaam in de kinderopvang.
  Het lijkt mij leuk om je als maatje beter te leren kennen, of dat nou is om leuke dingen mee te doen of als vertrouwenspersoon. Zelf heb ik al persoonlijke ervaringen met onzekerheid en ben ik opgegroeid met gescheiden ouders/zonder vader. Wat je hulpvraag of situatie ook is, ik hoop dat ik jou verder kan helpen! Zie ik je snel als maatje?
 • Kim

  20 jaar, maatje
  Hey, mijn naam is Kim Buijs en ik ben 20 jaar. Ik heb dit jaar mijn MBO sport- en bewegen niveau 3 behaald. Volgend schooljaar ga ik beginnen aan niveau 4 sport- en bewegen. Als bijbaan werk ik bij de Jumbo in Hendrik-Ido-Ambacht. In mijn vrije tijd voetbal ik bij IFC in Vrouwen 1 en ben ik trainster van MO11-1. Bij de voetbal vind ik het leuk om wedstrijden te fluiten en draai ik bardiensten. Daarnaast vind ik het leuk om met vriendinnen een drankje te doen en lekker te kletsen. Mij lijkt het leuk om elkaar te ontmoeten en wat leuks te gaan doen.
 • Jelte

  11 jaar, maatje
  Hoi ik ben Jelte Limburg.
  Ik woon in Ridderkerk aan de rand van Ambacht. Ik ben 11 jaar en houd veel van sport. Vooral van voetbal. Ik speel bij jo13-1 bij ASWH. Ik vind buiten spelen en gamen ook wel leuk. Als het warm is zwem ik vaak. Ook een film kijk ik wel eens en lezen doe ik ook soms.
  Het lijkt me leuk om je een keer te ontmoeten. Hopelijk tot snel.
 • Jorian

  21 jaar, maatje
  Hoi, mijn naam is Jorian. Ik ben 21 jaar en studeer economie en rechten in Rotterdam. Daarnaast werk ik bij de Albert Heijn bij mij om de hoek. Volleyballen, mountainbiken en lezen vind ik leuk om te doen. Het lijkt mij leuk om maatje te zijn en samen iets te ondernemen!

  (niet beschikbaar)
 • Ilay

  12 jaar, maatje
  Hoi, ik ben Ilay. Ik ben 12 jaar. Mijn hobby’s zijn dansen en acteren. Ik vind het ook leuk om een terrasje te pakken. Ik sta open om kennis te maken. Hopelijk tot snel!
 • Dominique

  23 jaar, maatje
  Hoi mijn naam is Dominique.
  Ik ben 23 jaar en ik game, lees en schrijf graag. Ik werk in de psychiatrische zorg en heb daarnaast persoonlijke ervaring met autisme en depressie. Ik ben een rustig persoon maar als je me eenmaal leert kennen kan ik best een beetje gek doen. Hopelijk zie ik je snel!
  Groetjes Dominique

Ik zoek een maatje

Via onderstaand aanmeldformulier kun je je aanmelden als je een maatje zoekt en als je maatje wilt worden. Als je je aanmeldt voor een maatje, dan kun je ook aangeven welk maatje jouw voorkeur heeft.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.