Bijeenkomst jonge mantelzorgers Hendrik-Ido-Ambacht

Is er bij jou thuis iemand al lang ziek, gehandicapt, verslaafd of in de war? En zorg jij voor dat familielid? Dan ben je een jonge mantelzorger. En je bent niet de enige. Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger.

Wat doet het met je?

De gemeente wil mantelzorgers zo goed mogelijk helpen. Ook jonge mantelzorgers. Daarom wil wethouder Steven van Die graag met jou en andere jonge mantelzorgers in gesprek gaan. Want mantelzorg geven, is soms best zwaar. Bijvoorbeeld omdat je je zorgen maakt over jouw familielid, bijvoorbeeld je vader of moeder. Of omdat je meehelpt met de was, boodschappen of koken. Wat je doet is heel bijzonder, maar vast niet altijd even makkelijk.

Wethouder Van Die is benieuwd wat jouw situatie is en waar jij tegenaan loopt. Daarom nodigt hij jou en andere mantelzorgers uit voor een gesprek.

Gesprek met de wethouder

Het gesprek vindt plaats in de week voor de jonge mantelzorger, dus in de week van 3 tot en met 9 juni 2019. Exacte datum en tijdstip zijn nog niet bekend, maar hoor je na je aanmelding zo snel mogelijk. We willen er een leuk gesprek van maken. Samen met andere jonge mantelzorgers word je getrakteerd op een pizza. Wethouder Van Die is benieuwd naar jouw verhaal. We horen graag of je er bij bent. Aanmelden of een verzoek om meer informatie kan door een mailtje te sturen naar: magda.slimmens@meeplus.nl