College Tour Ambacht
Met burgemeester Heijkoop
woensdag 31 mei 2023, 17.00 uur

In het bekende televisieprogramma College Tour interviewen studenten bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied onder leiding van presentator Twan Huys. Het programma informeert over wat er bij een bepaald vakgebied komt kijken. Hierdoor worden jong volwassenen aangemoedigd om te streven naar een dergelijk mooi toekomstbeeld. Is het jouw droom om succesvol te worden in een bepaald vak? Beroemd op (inter)nationaal niveau of deskundig in een specifieke discipline? Dan spreekt College Tour Ambacht je vast aan! Volwassenen met een nieuwsgierige insteek zijn natuurlijk ook van harte welkom.

We trappen deze Ambachtse editie af met een belangrijke bestuurder uit Hendrik-IdoAmbacht. Burgemeester Heijkoop is sinds 1 februari 2012 burgemeester van Ambacht. Wat wil jij graag weten over dit vak of wat heb je de burgemeester altijd al willen vragen? Jan Heijkoop (18 april 1953) komt uit Oud-Alblas en is naast burgemeester enkele jaren lid geweest van de Provinciale Staten van Zuid-Holland waarvan enkele jaren als CDA fractievoorzitter.

Presentator van de avond is Alihan Uzun. Alihan is student aan de TU Delft en een inspirerende en maatschappelijk betrokken, jonge inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht. Afgelopen jaar werd hij voor zijn initiatief ‘Droomcv’ genomineerd voor een Young Impact Award en werd er een beeld van hem geplaatst in Hendrik-Ido-Ambacht ter ere hiervan. Alihan zet zich in voor gelijke onderwijskansen. Met College Tour Ambacht wil hij jongeren enthousiasmeren voor politiek en bestuur.

Cultureel Centrum Cascade organiseert College Tour Ambacht nét even anders. Dit houdt in dat we bezoekers een lekkere pizza aanbieden.

Ga jij aan tafel met burgemeester Heijkoop en Alihan Uzun?

Programma
17.00-17.30 uur: Inloop
17.30-17.45 uur: Inleiding Alihan Uzun
17.45-18.05 uur: Gesprek tussen Alihan en burgemeester Heijkoop
18.05-18.30 uur: Vragen door en gesprek met publiek
18.30-19.30 uur: Aan tafel

Tickets
Kosten: € 5, inclusief pizza, exclusief drank/consumpties
Verkrijgbaar via: https://www.stichting-cascade.nl
www.stichting-cascade.nl

Cultureel Centrum Cascade, Hoge Kade 50, 3341 BE, Hendrik-Ido-Ambacht