Over ons

Het jongerenwerk is gericht op het begeleiden van jongeren bij het volwassen worden in de samenleving, met aandacht voor de brede, positieve en langdurige ontwikkeling van jongeren.

Talentbenadering

De focus van de jongerenwerkers ligt hierbij op het ontwikkelen van interesses, talenten en competenties van jongeren. Jongerenwerkers bieden jongeren de ruimte om kwaliteiten in te zetten binnen de samenleving en zich persoonlijk te ontwikkelen. Zo organiseren wij allerlei activiteiten. Zoals zaalvoetbal, filmavonden, koken, lasergamen, maar er is ook ruimte voor een inloop. Je kunt dan in het Baxhuis komen tafeltennissen, poolen, gamen op groot scherm, chillen en andere jongeren ontmoeten. Uiteraard kun je ook je eigen activiteiten organiseren.

Individuele begeleiding

Onze trajecten zijn gericht op de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van jongeren te versterken. Het jongerenwerk helpt jongeren te werken aan hun zelfbeeld, sociale netwerk en hun toekomstperspectief. Dit bereiken wij door te investeren in de laagdrempeligheid en de betekenisrelatie die wij jongerenwerkers hebben met jongeren. Zo kunnen wij veilig genoeg aanvoelen bij jongeren en écht iets bereiken samen.

Present werken

Jongerenwerkers zoeken individuele en groepen (kwetsbare) jongeren op in omgevingen waar zij hun (vrije)tijd doorbrengen. Present werken betekent ‘aanwezig zijn in de leefwereld van de jongeren’, dit kan buiten op straat zijn maar ook de online wereld is een plek waar jongeren te vinden zijn.

De jongerenwerkers leggen contact met jongeren, bouwen een betekenisvolle relatie op, signaleren
problemen en behoeften en bieden jongeren perspectief. De leefwereld en de eigen ontwikkeldoelen
van de jongeren zijn hierbij uitgangspunten, waarbij het jongerenwerk bijdraagt aan het volwassen worden van jongeren.

Baxhuis Jongerencentrum

Onze thuisbasis is het jongerencentrum in het Baxhuis.

Adres:
Hoge Kade 58
3341 BE
Hendrik-Ido-Ambacht