16864863_1319222144765002_4137737219143356649_n

Het jongerencentrum @ het Baxhuis

Het jongerencentrum het Baxhuis is voor jongeren in Hendrik Ido Ambacht een plek voor ontmoeting, vrijetijdsbesteding en advies. De jongeren kunnen doordeweeks van 19.00 – 22.00 uur tijdens de inloop terecht. Tijdens de inloop zijn er jongerenwerkers aanwezig die op elk denkbaar gebied een luisterend oor kunnen bieden en advies kunnen geven. Verder zijn er activiteiten voor verschillende leeftijden. Kijk bij activiteiten om te zien wat er te doen is!

Ambulant jongerenwerk

Behalve in de accommodatie zijn de jongerenwerkers ook in de buitenruimte aanwezig, oftewel ambulant. De jongerenwerkers bezoeken regelmatig locaties waar jongeren zich ophouden om een praatje te maken en te luisteren wat de jongeren bezig houdt. Als er vanuit de jongeren behoefte is kan dit leiden tot activiteiten of doorstroming naar het jongerencentrum.

Vrijwilligers

Het jongerencentrum wordt mede draaiend gehouden door onze vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn op veel verschillende gebieden inzetbaar, denk hierbij aan het organiseren en uitvoeren van activiteiten, PR, Social Media, barvrijwilligers, tieneractiviteiten, meidenavonden, enzovoort! Wil je vrijwilliger worden; loop binnen en trek een jongerenwerker aan zijn/haar mouw.

vivenz logo

Het jongerenwerk in Hendrik Ido Ambacht is onderdeel van Vivenz; een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening in de gemeentes Alblasserdam, Albrandswaard, Barendrecht, Dordrecht, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld Giessendam, Hendrik Ido Ambacht, Leerdam, Lingewaal, Molenwaard, Papendrecht, Ridderkerk, Vianen, Zederik en Zwijndrecht. Je kunt bij ons terecht voor professionele (kortdurende) hulp- en dienstverlening bij problemen op het gebied van het persoonlijk en/of maatschappelijk functioneren.

Vivenz onderscheidt zich door zich met visie en daadkracht in te zetten voor de kwetsbare burgers. Vertrouwen, perspectief en zelf de regie voeren zijn drie van de kernwaarden die wij daarbij voor ogen houden.

Ga naar vivenz.nl »