Over ons

Het jongerenwerk is gericht op het begeleiden van jongeren bij het volwassen worden in de samenleving, met aandacht voor de brede, positieve en langdurige ontwikkeling van jongeren.

Activiteiten

Wij organiseren allerlei activiteiten. Zoals zaalvoetbal, filmavonden, gamen op groot scherm, maar er is ook ruimte voor een inloop. Uiteraard kun je ook je eigen activiteiten organiseren. Alle activiteiten worden georganiseerd met, door en voor jongeren. Naast de activiteiten kun je komen tafeltennissen, poolen en gamen in het Baxhuis.

Individuele begeleiding

Motiveert jongeren tot positieve gedragsveranderingen en het versterken van hun talenten en kwaliteiten.

Zo bieden wij twee begeleidingstrajecten voor jongeren aan. Te weten het Toekomstperspectiefplan en beschikken wij over een Meedenk coach ook wel ervaringsdeskundige genoemd.

Klik op de buttons hieronder voor meer informatie en om je aan te melden.

Talentbenadering

De focus van de jongerenwerkers ligt hierbij op het ontwikkelen van interesses, talenten en competenties van jongeren. Jongerenwerkers bieden jongeren de ruimte om kwaliteiten in te zetten binnen de samenleving en zich persoonlijk te ontwikkelen.

Present werken

Jongerenwerkers zoeken individuele en groepen (kwetsbare) jongeren op in omgevingen waarin zij hun (vrije) tijd doorbrengen. Present werken betekent ‘aanwezig zijn in de leefwereld van de jongeren’, dit kan buiten op straat zijn maar ook de online wereld is een plek waar jongeren te vinden zijn.

De jongerenwerkers leggen contact met jongeren, bouwen een betekenisvolle relatie op, signaleren
problemen en behoeften en bieden jongeren perspectief. De leefwereld en de eigen ontwikkeldoelen
van de jongeren zijn hierbij uitgangspunten, waarbij het jongerenwerk bijdraagt aan het volwassen worden van jongeren.

Locatie Jongerencentrum

Onze thuisbasis is het jongerencentrum in het Baxhuis.

Adres:
Hoge Kade 58
3341 BE
Hendrik-Ido-Ambacht