Over ons

Het jongerenwerk is gericht op het begeleiden van jongeren bij het volwassen worden in de samenleving, met aandacht voor de brede, positieve en langdurige ontwikkeling van jongeren.

Activiteiten

Wij organiseren allerlei activiteiten. Zoals zaalvoetbal, filmavonden, koken, lasergamen, maar er is ook ruimte voor een inloop. Je kunt dan in het Baxhuis komen tafeltennissen, poolen, gamen op groot scherm, chillen en andere jongeren ontmoeten. Uiteraard kun je ook je eigen activiteiten organiseren. Alle activiteiten worden georganiseerd met, door en voor jongeren.

Talentbenadering

De focus van de jongerenwerkers ligt hierbij op het ontwikkelen van interesses, talenten en competenties van jongeren. Jongerenwerkers bieden jongeren de ruimte om kwaliteiten in te zetten binnen de samenleving en zich persoonlijk te ontwikkelen.

Individuele begeleiding

Motiveert jongeren tot positieve gedragsveranderingen en het versterken van hun talenten en kwaliteiten.

Zo bieden wij een begeleidingstraject voor jongeren aan. Te weten het Toekomstperspectiefplan.

Klik op de button hieronder voor meer informatie.

Present werken

Jongerenwerkers zoeken individuele en groepen (kwetsbare) jongeren op in omgevingen waar zij hun (vrije)tijd doorbrengen. Present werken betekent ‘aanwezig zijn in de leefwereld van de jongeren’, dit kan buiten op straat zijn maar ook de online wereld is een plek waar jongeren te vinden zijn.

De jongerenwerkers leggen contact met jongeren, bouwen een betekenisvolle relatie op, signaleren
problemen en behoeften en bieden jongeren perspectief. De leefwereld en de eigen ontwikkeldoelen
van de jongeren zijn hierbij uitgangspunten, waarbij het jongerenwerk bijdraagt aan het volwassen worden van jongeren.

Join Us

Vind je het moeilijk om vrienden te maken? Dat is niet gek.

In Nederland voelt 11% van de jongeren tussen de 15 en 25 jaar zich erg vaak alleen. Heb jij daar ook last van? En wil je dat veranderen? Meld je dan aan voor Join Us Hendrik-Ido-Ambacht. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal sterker te worden.

Locatie Jongerencentrum

Onze thuisbasis is het jongerencentrum in het Baxhuis.

Adres:
Hoge Kade 58
3341 BE
Hendrik-Ido-Ambacht