Talentbenadering

De focus van de jongerenwerkers ligt hierbij op het ontwikkelen van interesses, talenten en competenties van jongeren. Jongerenwerkers bieden jongeren de ruimte om kwaliteiten in te zetten binnen de samenleving en zich persoonlijk te ontwikkelen.

De Talentbenadering zet in op een actieve houding van jongeren. Zo kunnen jongeren cursussen en programma’s volgen waarin zij hun eigen ideeën vorm geven. Daarnaast kunnen jongeren deelnemen aan diverse activiteiten en/of deze zelf organiseren.
Hierdoor behalen jongeren succes en succeservaringen stimuleren verdere ontwikkeling.
Deze benadering richt zich voornamelijk op het ontdekken en ontwikkelen van 21st century skills. De jongeren worden voorbereid op een toekomst die snel verandert door technologie en digitalisering. Hiermee ontwikkelen jongeren hun zelfstandigheid, nieuwe vaardigheden, zelfvertrouwen en organiserend vermogen.

Een voorbeeld hiervan is de muziekstudio, hier leren jongeren hun eigen tracks opnemen en mixen. Andere vormen van talentgericht werken behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Heb jij talenten die je wil ontwikkelen, ben je op zoek naar jou talenten of heb je ideeën rondom talentontwikkeling, laat het ons weten of kom een keertje langs.

Activiteiten en cursussen
Wij organiseren allerlei activiteiten en cursussen. Zoals zaalvoetbal, filmavonden, koken, lasergamen of een dj workshop. Uiteraard kun je ook je eigen activiteiten organiseren. Alle activiteiten worden georganiseerd met, door en voor jongeren.

Inloop
Ook bied het jongerenwerk de ruimte aan voor een inloop. Je kunt in het Baxhuis komen tafeltennissen, poolen, gamen op groot scherm, chillen en andere jongeren ontmoeten.